Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Schaarste aan grijze Noordzee garnalen even plots voorbij als gekomen

1 min read

Schaarste bij garnalen is voorbij.

De schaarste aan grijze Noordzee garnalen is voorbij. Er is weer voldoende voorraad. Dat betekent ook dat de prijs begint te dalen zo meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (Vilt)

De trendbreuk is ingezet. De prijzen zullen rustig aan zakken, en dat zal zich de komende weken doorzetten“, klinkt het bij visgroothandel Alfa Fish.

De voorbije maanden waren er amper Noordzee garnalen te vinden in de rekken van de supermarkt. En wie er per se wou, moest tot 100 euro voor een kilogram betalen. Reden voor het te kort was niet heel duidelijk. Er was extreem weinig aanvoer van grijze garnalen. Vissers wezen onder meer naar grote scholen jonge wijting, die jagen op garnaal.

Maar volgens Steven Timmermans van Alfa Fish zijn er opnieuw voldoende garnalen beschikbaar. “Er is ruim voldoende product aanwezig“. Ook nu is de reden niet heel duidelijk. “Er was niets aan voorraden. Nu weer wel. Ligt het aan het weer, de stormen, de wijting? De omstandigheden zijn alleszins meer in het voordeel van de garnalenbestanden“, aldus Timmermans. Bron: Vilt