Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Falkland trawler te water gelaten bij Nodosa In Spanje

1 min read

Tewaterlating van de vriestrawler Argos Berbés. Foto NODOSA

De Nodosa scheepswerf in Marín, Spanje heeft een van de drie grote vriestrawlers die het in aanbouw heeft te water gelaten.

De 85 meter lange en 14 meter brede Argos Berbés wordt gebouwd voor de Orion Fishing Company, een joint venture tussen het in Vigo gevestigde Armadora Pereira en de Argos Group op de Falkland eilanden. De afbouw zal worden voortgezet aan de kade bij de werf. De oplevering van de Argos Berbés is gepland voor eind dit jaar, net klaar voor het inktvisseizoen rond de Falkland eilanden in 2025.

De werf is ook bezig met de bouw van de vriestrawler Prión. Net als Argos Berbés heeft dit 85 meter lange schip een kenmerkende boeg ontworpen voor betere zeewaardigheid. Prión wordt gebouwd voor Petrel Fishing, een joint venture met het in Vigo gevestigde visserijbedrijf Perscapuerta.

Een derde groot vissersschip in aanbouw bij Nodosa is het 79 meter lange fabrieksschip Voyager voor het Nieuw-Zeelandse visserijbedrijf Talley’s.