Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Filipijnse visser na 47 dagen op drift uit zee gered

1 min read

Een 49-jarige Filipijnse visser na 47 dagen op zee gered nadat hij had overleefd op regenwater, kokosnoten en vis.

Een 49-jarige Filipijnse visser die 47 dagen doelloos op zee ronddobberde, is gered nadat hij had overleefd op regenwater, kokosnoten en vis, zei de Filipijnse kustwacht vrijdag.

Robin Dejillo, een inwoner van de provincie Quezon, ten zuidoosten van Manilla, is sinds 4 augustus als vermist opgegeven nadat zijn boot zonder benzine kwam te zitten tijdens het vissen, zo meldde persbureau Xinhua.

Personeel van de kustwacht vond hem donderdag op zee bij de meest noordelijke provincie Batanes, meer dan 600 km van de provincie Quezon. Kustwacht personeel zag een witte motorboot met een oudere man aan boord. De man was Dejillo.

Dejillo overleefde meer dan een maand op zee door regenwater te drinken en vis te eten. Hij voedde zich ook met kokosnoten die op het water dreven.

De Kustwacht redde Dejillo en sleepte zijn boot naar een nabijgelegen haven.

Het is onduidelijk hoe Dejillo de tropische cyclonen had overleefd die de Filippijnen teisterden terwijl hij op zee was. Ten minste vier stormen hebben het archipelland de afgelopen weken geteisterd.

Dejillo werd naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Na een grondige medische beoordeling zei de kustwacht dat het van plan is een vliegtuig te sturen om Dejillo naar zijn geboorteplaats in de provincie Quezon te vervoeren.