Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Zeehond worstelt met Octopus

2 min read

Een gevecht tussen een gewone zeehond en een grote octopus trok een menigte van toeschouwers bij de kust van Victoria's Ogden Point, Canada.

Een gevecht tussen een gewone zeehond en een grote octopus trok afgelopen maandag 9 februari een menigte van toeschouwers bij de kust van Victoria’s Ogden Point, Canada.

Bob Ianson was aan het wandelen met zijn vrouw, dochter en kleinzoon en had zijn camera al in de aanslag toen hij plotseling een zeehond ontdekte, verpakt in de tentakels van een octopus. “Het was ongelooflijk”, zei Ianson. “De zeehond is iets van 2 meter lang. Dus dan was de octopus een vrij groot exemplaar.

Zeehond pronkte met octopus

Ianson vertelt dat de strijd tussen de twee dieren een menigte van enkele tientallen mensen trok, het was ongeveer twee meter uit de kust. “Het was bijna alsof de zeehond de octopus iedere keer boven het wateroppervlak bracht om te pronken met wat hij had gevangen”, zei hij. De foto’s zijn zeldzaam, maar het gevecht niet, volgens het Vancouver Aquarium. “De octopus is een vast onderdeel van het menu van de gewone zeehond” zei Bioloog Tsjaad Nordstrom. Eigenlijk is slechts het op film vastleggen van deze gebeurtenis een bijzonderheid, niet de gebeurtenis op zich.

Niet het eerste gevecht.

Het aquarium heeft slechts één foto van een gevecht tussen een zeehond en een octopus welke vele jaren geleden is gemaakt door een duiker, aldus Nordstrom. De octopus in kwestie is een volwassen Reuze Pacific octopus, (Enteroctopus dofleini) welke meestal uitgroeien tot ongeveer 15 kilo, maar ze kunnen ook nóg groter worden. Dit was de tweede octopus/zeehond ontmoeting welke is vastgelegd in Ogdenn Point. De eerste keer is twee jaar geleden op video vastgelegd.

De North Pacific Giant Octopus is de grootste octopus soort in de wereld. Ze leven ongeveer 3 tot 5 jaar en zijn ook de langst levenden onder de octopussen. Na het paren, leggen vrouwtjes rond de 100.000 eitjes en overlijden kort nadat deze uitkomen. Kijk onder de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *