Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Brasem met dubbele bek gevangen in Australië

1 min read

In het zuiden van Australië heeft een visser een opvallende vangst gedaan. In een meer in Zuid-Australië haalde visser Garry Warrick tot grote verbazing een vis naar boven met maar liefst twee bekken.

Het gaat om een ‘Bony Bream’ (Nematalosa erebi), een veel voorkomende zoetwater brasem in de wateren over het gehele Australische continent.

“De twee bekken zijn eigenlijk met elkaar verbonden”, vertelt Warrick. “Het bovenste deel gaat open en dicht, maar het onderste gedeelte blijft open. Voor de rest ziet de vis er normaal uit.”

Warrick, die al meer dan dertig jaar in de visserij actief is, zegt dat hij wel een aantal keren een misvormde karper uit het water heeft gehaald, maar een vis met een afwijking als deze is hij nog nooit tegengekomen.

Voor zover bekend is nooit eerder een vergelijkbare zoetwatervis met een dubbele bek gevangen. De visser bewaart de zoetwatervis goed. “Normaal gebruik ik brasems als aas, maar deze doe ik in de vriezer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *