Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Grootste zoetwater pijlstaartrog ooit?

1 min read

Corwin liet via Twitter weten een mogelijke recordvangst gedaan te hebben

In de Mae Klong-rivier bij Bangkok in Thailand hebben televisie makers mogelijk de grootste zoetwatervis ooit gevangen. Het gaat om een reuzen zoetwater pijlstaartrog.

De Rog is ruim 4 meter lang en 2,5 meter breed is. Hoeveel de kolos weegt is niet duidelijk. De vis zou naar schatting tussen 320 en 360 kilogram wegen. Het gaat om een uitzonderlijk grote vis, mogelijk de grootste zoetwatervis ooit waargenomen.

Jeff Corwin was op de Mae Klong-rivier in Thailand om beeldmateriaal te maken voor ABC’s ‘Ocean Mysteries’. De vangst van het dier wordt door Corwin omschreven als ‘het hoogtepunt van de serie’ en zal later dit jaar worden uitgezonden.

Nadat het enorme dier is gevangen, werd het door zeven mensen uit het water getild, zodat het goed kon worden opgemeten. De rog zou tussen 35 en 45 jaar oud zijn. Roggen blijven, net als veel andere vissoorten, tijdens hun leven groeien, zolang ze genoeg voedsel binnen krijgen.

Het vorige record was in handen van de Britse sportvisser Ian Welch, die in 2009 een enorme pijlstaartrog ving in diezelfde Mae Klong-rivier. Dat exemplaar woog tussen de 270 en 350 kilo. De grootste zoetwatervis tot daarvoor bekend was een reuzenmeerval van 314 kilogram.

Na onderzoek van de enorme vis kon Corwin ook nog de mededeling doen dat het dier in verwachting is. De rog heeft een GPS zendertje gekregen zodat ze in de gaten kan worden gehouden, onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *