Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Onbekende diepzeedieren ontdekt in 9000 meter diepe Oceaan

2 min read

Onbekend diepzee leven ontdekt in een trog bij Puerto Rico

Terwijl Greenpeace bezig is om net buiten hun thuishaven de 30 meter diepe Klaverbank te onderzoeken en daar vervolgens rotsblokken op te dumpen, zoeken Amerikaanse onderzoeker in de diepe oceaan echt naar onbekend zeeleven, en vinden het ook.

De diepzee wordt wel de schatkamer van het oceaanleven genoemd, er leven nog veel onbekende soorten zeedieren op de bodem van de oceanen. Amerikaans onderzoekers maakten video beelden op dieptes van tot 9.219 meter en plaatsten deze maandag online.

Tijdens het laatste deel van de expeditie vorige maand, werd een onbemande duikboot, een zogenoemde ROV  (remotely operated vehicle) naar een diepte van meer dan 6 kilometer gestuurd.

De expeditie van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) in de trog bij Puerto Rico duurde 52 dagen en werd besteed aan het in kaart brengen van een stuk zeebodem, zo schrijft Quartz.

Tijdens twaalf duiken werden meer dan honderd verschillende soorten vis gezien, vijftig soorten koraal en honderden soorten ongewervelde dieren. De trog van Puerto Rico in de Atlantische Oceaan is met 9.219 meter de op één na diepste Oceaan trog. De diepste is de Marianentrog en is ongeveer 11 kilometer diep.

De oceanen bedekken in totaal 72% van het oppervlak van de aarde, slechts 5% daarvan is onderzocht. Zou Greenpeace echt eens iets willen onderzoeken is er dus genoeg te doen, de Naaktslak en Dodemansduim in onze ondiepe zeeën hoeven niet keer op keer herontdekt te worden, en onze Noordzeevissers hoeven niet keer op keer in gevaar te worden gebracht door de enorme stenen die Greenpeace dumpt.

De beelden die Amerikaanse onderzoekers hebben vrijgegeven van een onbemande expeditie met de ROV op duizenden meters diepte, laten een paar bijzondere dieren zien, sommige hebben nog niet eens een naam, onder de video beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *