Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Mysterieus harig karkas spoelt aan op Russisch eiland

1 min read

Foto: SakhalinMedia-The Siberian Times

Op de kust van het Russische eiland Sachalin is een mysterieus karkas aangespoeld. Het wezen is ongeveer zes meter lang, heeft een harige staart en een vogel-achtige ‘bek’. Wetenschappers staan voor een raadsel.

Foto’s van het karkas zijn een sensatie op de Russische sociale media. Het vreemde prehistorische-achtige wezen heeft overeenkomsten met een dolfijn, maar is twee keer zo groot als een mens. Wetenschappers staan voor een raadsel.

“Te oordelen naar de vorm van de kop, hebben we hier te maken met een enorme dolfijn”, zegt wetenschapper Nikolay Kim van het Onderzoekscentrum voor Visserij en Oceanografie van Sachalin in de Siberian times hier. “Het moet dan wel een erg zeldzame soort zijn, gezien de harige staart van het dier. Bij mijn weten komt dat niet voor bij dolfijnen”.

Kim is er zeker van dat het wezen niet voorkomt in de wateren rond het eiland, gelegen tussen de Zee van Ochotsk en de Japanse Zee. “Vermoedelijk is het karkas meegedreven met de warme golfstroom. Dat gebeurt hier wel vaker. Als tropische of subtropische vissoorten hier dan in koudere wateren terechtkomen, overleven ze dat meestal niet”. Onder een video.

Het Russische eiland Sachalin ligt in de noordelijke Stille Oceaan, ongeveer 1700 kilometer ten noorden van Tokio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *