Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Orka zwiept zeehond 20 meter in de lucht

1 min read

Spectaculaire beelden voor de kust van Victoria in British Columbia. Een filmploeg kon een Orka filmen die een zeehond maar liefst twintig meter met zijn staart de lucht in zwiepte.

De filmploeg  Roll Focus-Productions was bezig om een reclamefilmpje op te nemen over orka’s spotten, maar deze beelden overtroffen alle verwachtingen.

Het was niet de eerste poging die de orka met zijn ijzersterke staart ondernam. Pas bij de derde keer vloog de zeehond metershoog de lucht in, tot verwondering van de aanwezigen.

De beelden zijn op het internet geplaatst. In enkele dagen tijd is het filmpje al bijna 700.000 keer bekeken. Geen wonder natuurlijk het gebeurt namelijk maar zelden dat camera’s een bijzonder moment toevallig kunnen filmen.

Orka’s werken ook samen om in een groep zeehonden te vangen. Ze zouden strategieën ontwikkelen die resulteren in het verdrinken van zeehonden. Dit blijkt volgens The Daily Mail uit wetenschappelijk onderzoek. Wellicht akelig om te zien maar het is en blijft natuur, onder de video door Roll.Focus. Productions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *