Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Reuzen inktvis zwemt in Japans haventje [video]

1 min read

In de video’s is te zien hoe de enorme inktvis door het haventje zwemt, een menigte toeschouwers kijkt toe. Duikers zijn in het water gesprongen om het dier van dichtbij te bekijken en te filmen.

In een haven van Toyama Bay in het westen van Japan zwemt een enorme inktvis rond. Het knaloranje en witte beest van bijna vier meter lang werd kerstavond door Japanse toeschouwers gefilmd.

Het is heel bijzonder dat er eentje zo dicht bij de kust zwemt, want normaal leven deze reuzen inktvissen (Architeuthis) in de diepzee en worden bijna nooit levend in het oppervlakte water gezien. Inktvissen van dit formaat worden meestal dood in zee gevonden of ze spoelen aan op de kust.

Over het algemeen is er weinig bekend over reuzeninktvissen. De Architeuthis is een grote pijlinktvis. Aanvankelijk dacht men dat deze reuzeninktvissen de grootste ongewervelde dieren op aarde waren, maar de kolossale inktvis (Mesonychoteuthis hamiltoni) wordt vermoedelijk nog groter.

In de video’s is te zien hoe de enorme inktvis door het haventje zwemt, een menigte toeschouwers kijkt toe. Duikers zijn in het water gesprongen om het dier van dichtbij te bekijken en te filmen. Kijk onder de twee video’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *