Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Enorme scholen tonijn voor Britse kust [video’s]

1 min read

Enorme scholen tonijn voor Britse kust

Een video laat zien hoe een enorme school tonijn zich tegoed doet aan een andere school vis voor de kust van het Britse Falmouth in Cornwall. De eerste video is gemaakt door sportvisser Peter Green.

Green kan zich herinneren dat in de jaren zeventig regelmatig tonijnen werden aangevoerd op de kades in Falmouth, zo meldt de website van Cornwall live hier

Tegenwoordig zou tonijn meer worden gezien als er scholen makreel in de buurt zijn waar de tonijnen op jagen. De afgelopen vier of vijf jaar komen ze steeds vaker terug, normaal in augustus, aldus Green. Kijk onder de video.

Video: Blue Fin Tuna. Gepubliceerd op 16 aug. 2017 door Peter Green

Green was echter niet de enigste die een school tonijn op video wist vast te leggen zoals de video hieronder van Nick Alway laat zien.

Alway schrijft bij de video: Dinsdag 15 augustus 2017 viste ik op st jakobsschelpen net buiten Falmouth in Cornwall (Britse wateren) toen we deze jagende school tonijnen zagen … we dachten niet dat we erdoor konden varen maar dit lukte wel, ongelooflijk om te zien en zeldzaam in onze wateren !!! Toekomst veelbelovend !!

Video: Tuna Feeding Frenzy In Falmouth. Gepubliceerd op 19 aug. 2017 door Nick Alway

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *