Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vlaamse kotter B 518 ‘Drakkar’ wordt UK 136

1 min read

De ex B 518 ‘Drakkar’ hier UK 136 voor inspectie in het dok

Het Urker vishandelsbedrijf Van der Lee Seafish vervangt de HD 70. Afgelopen dinsdag werd een definitief akkoord bereikt over aankoop van de B 518 ‘Drakkar’.

,,Verjonging’’, zegt directeur Gijs van der Lee over de aankoop. Dat was ook de opdracht aan De Elburger Scheepsbemiddeling: voor vervanging op zoek te gaan naar een jonger vaartuig. De bijna 38 meter B 518 werd in 1998 bij De Graeve gebouwd.

Twee jaar terug werd de kotter overgenomen door rederij Siereveld in Arnemuiden. Van der Lee, schipper Jan Steven Korf en scheepsbemiddelaar Pieter de Jong bekeken het vaartuig samen in Vlissingen. Vanuit Urk waren er afgelopen jaar meerdere potentiële kopers bij de Belg aan boord geweest.

Om van aanvoer verzekerd te zijn kocht Van der Lee vorig jaar de HD 70 ‘Hanny’ inclusief vangstrechten. Voor deze boomkorkotter – in 1980 gebouwd bij Maaskant – zoekt Van der Lee nu een koper. Vorige maand werd de Helderse kotter nog drooggezet voor de 5-jaarlijkse survey.

De B 518 gaat door Van der Lee vernummerd worden als UK 136, het familienummer van schipper Korf. De naam blijft ‘Drakkar’. De Vlaamse bokker werd vorige week woensdagmiddag al voor inspectie in het dok overgevaren naar Stellendam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *