Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Aanvoercijfers Boulogne bekend gemaakt: Daling in de eerste 9 maanden van het jaar.

1 min read

De cijfers van de haven van Boulogne werden vrijdag bekend gemaakt tijdens een overleg van het havenbestuur. De Visserij- en handelsstatistieken dalen.

Het is duidelijk dat het jaar nog niet voorbij is, dus het kan nog steeds veranderen, maar eigenlijk als we naar de cijfers eind september kijken, zien we dat de aantallen omlaag zijn gegaan. 20 477 ton vis werd aangeland in Boulogne in de eerste 9 maanden van het jaar, vergeleken met 21.000 vorig jaar. Dat is 6% minder. Hierdoor daalt ook de waarde van de vis. Op 30 september had de veiling voor 49 miljoen euro verkocht, 3 miljoen minder dan in 2018. De cijfers zullen waarschijnlijk positief worden aangepast, de maand oktober was goed voor vissers, met de terugkeer van inktvis, mul of zelfs schelpdieren.

Aan de andere kant van de handelshaven. Het doel was dat het goederenverkeer de grens van één miljoen ton zou overschrijden. Een doelstelling echter die dit jaar niet wordt behaald, omdat eind september de activiteit van de handelshaven met 25% daalde. Het zijn voornamelijk bouwmaterialen en veevoeder die de handelshaven van Boulogne passeren. (bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *