Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Franse vissers gered na schipbreuk bij Le Havre

1 min read

De Antarès, die in de Seine-baai op platvis viste, was met haar net vastgelopen in de modder. Het tij en een paar golven lieten het vissersschip kapseizen.

Drie Franse vissers zijn gister (dinsdag 3 februari) kort na het middaguur gered voor de kust van Le Havre in het kanaal, hun schip is tijdens het vissen gekapseisd.

Om kwart voor twaalf dinsdagmiddag ontving het Regional Operational Center for Surveillance and Rescue (CROSS) Jobourg een noodoproep van het vissersvaartuig ‘La Rose des Vents’ met de melding dat het vissersvaartuig ‘Antarès’ een paar mijl noordwest van de haven van Le Havre was gekapseisd.

De Antarès, die in de Seine-baai op platvis viste, was met haar net vastgelopen in de modder. Het tij en een paar golven lieten het vissersschip kapseizen.

CROSS Jobourg stuurde het bericht door. Een reddingshelikopter, evenals de vrijwillige reddingsboot Notre-Dame du Port uit Honfleur kwamen in actie.

Minuten later werden de drie bemanningsleden van het gekapseisde vissersvaartuig opgepikt door de La Rose des Vents. De reddingsboot heeft het reddingsvlot en het noodbaken van Antarès opgepikt, en daarna de schipbreukelingen ongedeerd in de haven van Le Havre gebracht.

Ongeveer een uur na de redding is de Antarès gezonken. De weersomstandigheden waren goed. Het maritieme surveillance schip ‘Esteron’ is naar de positie van het wrak gestuurd om te monitoren. Tot nu toe is er geen verontreiniging gedetecteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *