Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Gebr. Kramer/Isola Fish neemt Fishmasters over

2 min read

De zusters Ras bezig met het sorteren van panklare schol bij Gebr. Kramer. Foto Isola Fish.

Vanaf 1 oktober 2020 is de overname van Fishmasters (FM) door Gebr. Kramer/Isola Fish (Kramer) overeengekomen. Partijen verwachten dat de transactie voor eind oktober afgerond is.

Doel van de overname is om de concurrentiepositie in de markt voor Kramer te versterken en de wens om haar activiteiten verder uit te breiden in de productgroep “vis met toegevoegde waarde”. Daarnaast biedt de overname mogelijkheden tot gewenste groei van de organisatie aangezien dit op de huidige locatie niet verder mogelijk was. Het eigen personeel en de bestaande activiteiten van Kramer worden ondergebracht in de fabriek van Fishmasters en ook het personeel van FM komt in dienst van Kramer.

Daarnaast is er een strategisch partnership gesloten met de Kennemervis Groep (KVG) om samen op te trekken en een aanvulling te zijn op elkaars assortiment en kennis uit te wisselen waar mogelijk.

Over Gebr. Kramer/Isola Fish

Gebr. Kramer is een Urker familiebedrijf waarbij de 4e generatie gereed staat om het roer over te nemen. Onder het merk Isola Fish heeft Kramer een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare partner van (h)eerlijke en gezonde visproducten. Door deze stap wordt de stabiele groei van de afgelopen jaren fors vergroot en versterkt. Qua organisatie biedt deze stap mogelijkheden om op de nieuwe locatie verder te groeien en wordt Fishmasters als merk toegevoegd naast het eigen merk Isola Fish. De producten zijn complementair en door het partnership met KVG wordt dit nog verder uitgebreid en bied dit de mogelijkheid om samen op te trekken voor verdere klanttevredenheid en groei. Met deze stap hoopt Kramer het bedrijf nog meer toekomstbestendig te maken en de ambitie ten aanzien van internationale groei aanzienlijk te versnellen.

Over Fishmasters

FM is koploper in het produceren van hoogwaardige gebakken en gegaarde visproducten. Hierbij heeft men de beschikking over de juiste technologie, vakmanschap en kennis waarin volop is geïnvesteerd. Innovatie is een belangrijke toegevoegde waarde voor de ontwikkelde producten. Afzetmarkten zijn voornamelijk Nederland, Engeland maar ook Duitsland en zuid Europese landen.

Over De Kennemervis Groep

KVG is een toonaangevend vis- en plantaardige proteïne verwerkend bedrijf, onderdeel van een Internationaal familiebedrijf, dat klanten met hoogwaardige producten en oplossingen bediend in retail, foodservice, ambulant, visspeciaalzaak en industrie. KVG heeft meerdere vestigingen in Nederland en Denemarken en haar servicekantoor in Spakenburg.

KVG is volop in beweging en wil door focus van strategie richten op groei in hun markten en met deze deal het gebakken product bij een betrouwbare partner als Kramer onderbrengen om ook buiten de eigen groep Samen op te kunnen trekken en elkaar te versterken waar mogelijk.

[Nieuwsbericht Isolafish]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *