Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Financiële steun voor Britse visbedrijven die naar Europa exporteren

1 min read

Financiële steun voor Britse visbedrijven die naar Europa exporteren

Exporteurs van visproducten in het VK ontvangen een overheidsfinanciering van maximaal £ 23 miljoen [pond] voor de pandemie en om zich aan te passen aan de nieuwe exportvereisten die Brexit heeft veroorzaakt

Dit is een erkenning van de unieke omstandigheden in de Britse visserijsector voor wie zelfs een korte vertraging kan leiden tot bederf van goederen – in een tijd waarin de sector te maken heeft met lagere marktprijzen en vraag vanwege de pandemie en Brexit.

Het fonds is bedoeld voor visserij-exportbedrijven die kunnen aantonen dat ze echt verlies lijden bij de export van vis en schaaldieren naar de EU.

Los daarvan heeft de premier ook toegezegd een fonds van £ 100 miljoen in het leven te roepen om de Britse vissersvloot en de visverwerkende industrie te helpen moderniseren en de historische en trotse industrie in het VK te verjongen, bovenop de £ 32 miljoen die de EU-financiering dit jaar zal vervangen.

Lees hier het complete persbericht van 19 Januari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *