Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Eemslift Hendrika onderweg naar Noorwegen

1 min read

De sleepboot Normand Drott heeft een sleepverbinding gemaakt met de Eemslift Hendrika en begint het schip voorzichtig te draaien. Foto Noorse Kustwacht.

Woensdagavond rond 22.00 uur is het Boskalis gelukt om een sleepverbinding te maken met de Eemslift Hendrika, het Nederlandse vrachtschip dat in slecht weer in problemen raakte voor de kust van Noorwegen.

Vier werknemers van het bergingsbedrijf zijn inmiddels aan boord. Het overboord slaan van een deel van de lading is een geluk bij een ongeluk. Het schip is daardoor meer gestabiliseerd.

Het schip wordt nu door de sleepboot Normand Drott met een gangetje van 2,5 knopen richting Breisundet buiten Ålesund gesleept. De sleep wordt gevolgd door het Noorse kuswachtschip KV Bergen.

Ook de overboord geslagen en nog ronddobberende sleepboot AQS Tor is ondertussen opgepikt door de Noorse sleepboot Stadt Sløvåg. Deze sleep wordt donderdagavond in het Noorse Florø verwacht. Onbekend is wat er met de andere vaartuigen aan dek van de Eemslift Hendrika is gebeurt.

De overboord geslagen en nog ronddobberende sleepboot AQS Tor is ondertussen ook opgepikt. Foto: Stadt Sløvåg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *