Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Frans protest tegen Nederlands windmolen installatieschip Aeolus [Video]

1 min read

Frans protest tegen Nederlands windmolen installatieschip Aeolus

Franse vissers in de baai van Saint-Brieuc kwamen vrijdag opnieuw in actie. De vissers protesteerden deze keer tegen de installatie van windturbines op zee.

Het Nederlandse windmolen installatieschip Aeolus was doelwit van de boze Franse vissers. Ze omsingelden het schip van het Rotterdamse baggerbedrijf Van Oord en staken noodsignalen af uit protest tegen de bouw van windmolens voor de kust van Bretagne, dit melden Franse media hier.

De 140 meter lange Aeolus, dat in een platform kan veranderen, gaat 62 windturbines in het gebied installeren. De vissers voerden ruim een uur lang actie. De Franse politie hield een oogje in het zeil. De maritieme autoriteit riep de vissers op ‘elk gedrag te vermijden dat mensen en eigendommen in gevaar brengt’.

De meeste vissersvaartuigen kwamen uit Bretagne (Saint-Malo, Cancale, Erquy, Paimpol, Saint-Cast-le-Guildo, Saint-Quay-Portrieux) maar er waren er ook uit Normandië. De werkzaamheden voor het windmolenpark in de baai van Saint-Brieuc zijn afgelopen maandag begonnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *