Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vlaams visserijrapport 2020 (VIRA)

1 min read

Het tweejaarlijkse Vlaamse visserijrapport (VIRA) is aan zijn vierde editie toe als apart boek

Het tweejaarlijkse Vlaamse visserijrapport (VIRA) is aan zijn vierde editie toe als apart boek. Het VIRA is uitgegroeid tot een standaardwerk dat de actuele cijfers en feiten over de Vlaamse visserij bevat.

Het rapport is bestemd voor al wie visserij en visserijbeleid op de voet volgt, maar is ook toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de sector. Het rapport 2020 is opgebouwd rond vier sleutelbegrippen: verandering, voedseleconomie, verbinding en veerkracht

Een reder met nieuwbouwplannen, een dataonderzoeker en visser en een veilingdirecteur. Zij vertellen hun verhaal. Hoe zijn ze in de sector terechtgekomen? Waarop hebben ze zich toegelegd? Wat is er voor hen de laatste jaren veranderd? Hoe zien ze hun rol in de agrovoedingsketen en de maatschappij? Hoe hebben ze de coronacrisis en de onzekerheid rond de Brexit beleefd? Wat zijn hun plannen voor de toekomst? De portretten tonen de diversiteit van de sector en het ondernemerschap van de visser van vandaag.

Lees hier verder en of download het rapport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *