Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Volendammer visser wint rechtszaak

1 min read

Visser Gerrit Schilder kreeg na een lange procedure zijn gelijk bij de rechter. Die bepaalde dat de Volendammer zijn visrechten mag verkopen. De Vissersbond wilde dit voorkomen, omdat hij niet bij deze organisatie is aangesloten.

Volgens de rechtbank is dit standpunt onrechtmatig. Daarmee schept men een precedent voor vissers die hetzelfde willen. In visserijkringen onthaalt men deze uitspraak als een zege.

Hein Koning – secretaris van IJsselmeer Visserijvereniging Sint Petrus – komt op voor de belangen van vissers. Hij vindt de uitspraak van de rechtbank een stap in de goede richting. Hein vertelt: ,,De zaak van Gerrit Schilder ging over het verhandelen van visserijrechten. Hij wilde wat visnetten verkopen, omdat hij 70 is en wil afbouwen. Dat is natuurlijk wel jammer, want daarmee gaat er weer een visser de Volendamse haven uit. Gerrit spande een rechtszaak aan vanwege de reden dat hij zijn rechten niet mocht verkopen. Vorige week bepaalde de rechtbank dus dat hij dit wel mag doen.”

>>Lees hier verder op de website Nieuw Volendam.nl <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *