Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Noors vissersschip gekapseisd en gezonken [video]

1 min read

Een helikopter redt twee Noorse vissers bij Landegode. Foto reddingshelikopter van het 330 squadron.

Afgelopen vrijdag 4 februari is een Noors vissersschip met twee opvarenden in slecht weer gekapseisd en gezonken ten noordoosten van Landegode bij Vestfjorden, Noorwegen.

Een reddingsoperatie is opgestart nadat Kystradio Nord een mayday signaal had opgepikt van het vissersschip. Tegen de tijd dat de reddingsboot ter plaatse kwam, was de reddingshelikopter van het 330 squadron er al.

“Het was een dramatische reddingsoperatie. Toen we ter plaatse kwamen, zaten de twee vissers op het gekapseisde schip. Deze lag 90 graden gekapseisd in het water”, verteld schipper Arne Kristoffersen van de Noorse reddingsboot.

Beide vissers moesten met overlevingspakken in zee springen en zijn vervolgens door de helikopter uit zee gehaald. De golven waren toen vier tot vijf meter hoog.

De twee vissers zijn ter observatie naar het ziekenhuis in Bodø gebracht. Ze zouden geen ernstige verwondingen hebben opgelopen, het gekapseisde vissersschip is later gezonken, onder een video van de reddingsoperatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *