Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Weer groot schip op drift in Noordzee

1 min read

Weer groot schip op drift in Noordzee. Beeld Scannernet.

Zaterdagmiddag boven de Waddeneilanden raakte het 334 meter lange containerschip Cendrillon stuurloos boven de Duitse Waddeneilanden.

De Cendrillon was onderweg van Southampton naar Bremerhaven toen ze boven de wadden eilanden ‘not under command’ meldde. Op de website MarineTraffic waren afwijkende manoeuvres te zien.

Het schip, dat 12,4 meter diep steekt, dreef uit de officiële vaarroute en leek richting Langeoog te driften. Rond 23 uur kon het Franse schip haar reis hervatten. Circa 5 uur zondagochtend meerde het aan in Bremerhaven.

Wederom een incident op de Noordzee in korte tijd. Afgelopen week raakten eerst het vrachtschip Vienna, toen bulkcarrier Jullietta D en daarna het containerschip Mumbai Maersk in problemen.

De bulkcarrier Jullietta D raakte onbestuurbaar na een aanvaring met een tanker, daarna drifte het schip door een in windmolenpark in aanbouw, miste op een haar na een fundering van een windmolen en ramde vervolgens de fundatie van een transformatorplatform van Tennet.

De Noordzee wordt steeds drukker, het scheepvaartverkeer neemt toe en op zee worden enorme nieuwe windmolenparken gebouwd. Beide zijn een groot gevaar voor elkaar, en daar wordt veel te weinig rekening mee gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *