Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Krachten gebundeld in Stichting tot Behoud van de Visserij

1 min read

‘Stichting tot Behoud van de Visserij’ ziet binnenkort het levenslicht. Dit officiële samenwerkingsverband bestaat uit vissers uit Volendam en Wieringen, in het leven geroepen om een juridische strijd te kunnen voeren aangaande het behoud van de visserij, die volgens hen in gevaar is.

De indruk van de vissers is dat de visserijbelangen een ondergeschoven kindje zijn bij het behalen van ecologische doelstellingen. Wat dat betreft sterkt het de vissers dat het conflict in Oekraïne aantoont hoe fragiel de Europese voedselvoorziening blijkt te zijn.

Vissers uit Wieringen en Volendam spreken elkaar regelmatig. Daarbij houden ze elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond hun aanstaande juridische strijd over het behoud van de visserij. Om die aan te kunnen gaan, moeten zij eerst een stichting oprichten. De oprichting daarvan is bijna rond, zo vertelt Hein Koning van IJsselmeer Vissersvereniging Sint Petrus.

Lees hier verder op Nieuw Volendam