Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vissers verzorgen kerstvis voor minima en dak en thuislozen

1 min read

Rotterdam, 16 december – Dat was weer smullen vrijdagavond voor honderden bezoekers aan de kerstviering met kerstmaaltijd in de Rotterdamse Victory Outreach Kerk. Geliefd onderdeel van het lopend buffet was ook dit jaar de versgebakken filet van schol, wijting, kabeljauw, zeebaars en tonijn.

Vrijwillige visbakkers uit Urk en Goedereede waren er de hele middag en een deel van de avond buiten in de kou druk mee, terwijl bezoekers binnen de dienst, dankbetuigingen en samenzang bijwoonden. De bijeenkomst voor minima en dak- en thuislozen wordt al enkele jaren gesponsord door vissers en vishandelaren uit diverse visserijgemeenten.

Dankwoord

Dank visbakkers Jaap Tanis, Kees Post, Gerrit Post, Lub Kramer en Jan Sjoerd Romkes. Dank ook Krijn de Jong, Geert Weerstand en Van der Lee Seafish voor de gesponsorde heerlijkheden. Verder dank Dirk Kraak en Jaap Tanis voor de visbakolie en verder dank aan iedereen die wij hier zijn vergeten en die een aandeel leverde.

De kerkbezoekers genoten zichtbaar van hun supergezonde maaltijd. Hopelijk kunnen we deze traditie in stand houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *