Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

BBB grote winnaars bij Provinciale Statenverkiezingen

2 min read

Anja Keuter en Jan de Boer (BBB)

De Boer Burgerbeweging (BBB) heeft de Provinciale Statenverkiezingen overweldigend gewonnen. Dit heeft tot gevolg dat een aantal mensen uit de visserijsector in de Flevolandse Provinciale Staten komen, waaronder een visser, een vissersvrouw/ ondernemer en een vissersdochter.

Het was dan ook geen verrassing dat oud-Urk-gemeenteraadslid Anja Keuter, die de BBB-lijst in Flevoland aanvoerde, werd gekozen. Ze werkt met haar man en zonen in een Urker visbedrijf dat afwisselend op paling, krab en tong vist in verschillende wateren.

Anja Keuter zelf is vooral actief in de handel en export van vis en krab. Ze pleit al jaren voor de Nederlandse visserij, zowel binnen als buiten de politiek – en werd prominent toen ze de degens kruiste in een fel televisiedebat met een woordvoerder van Greenpeace die het dumpen van stenen op visgronden verdedigde.

Ook Urker visser Jan de Boer staat op de lijst, hij keek vorige week toe hoe zijn kotter de UK-33 werd verknipt op een scheepssloopwerf in Kampen.

Als Den Haag de vissers enig perspectief had geboden, was dat niet nodig geweest‘, merkte hij op toen hij toe keek hoe zijn schip werd gesloopt.

Zijn zoon, student journalistiek Jacob-Willem de Boer, maakt een documentaire over de laatste dagen van zijn vader in de visserij. Jan de Boer gaat in het nieuwe provinciebestuur onder meer aan de slag met visserijvraagstukken.

Ook vissersdochter Andrea van Veen-Van den Berg is gekozen voor de BBB. Haar broers varen met de Z-35 die in de Noordzee, het Engelse Kanaal en het Bristol kanaal vist.

[Bron: Fiskerforum]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *