Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

122 vissers gered van ijsschots in Minnesota

1 min read

Reddingswerkers in het Amerikaanse Minnesota hebben 122 ijsvissers gered die zijn vast komen te zitten op een ijsschots in een groot meer. De ijsschots was afgebroken en van het vasteland afgedreven.

De vissers waren vrijdag aan het ijsvissen op Upper Red Lake, 200 mijl ten noordoosten van de stad Fargo in North Dakota ongeveer 100 mijl ten zuiden van de Canadese grens.

Een woordvoerder van het Beltrami County Sheriff’s Office zei dat voordat de hulpdiensten ter plaatse kwamen, vier omstanders die een reddingspoging met een kano probeerden zijn in het water gevallen.

Bijgestaan door brandweer- en reddings personeel en andere functionarissen had de politie ongeveer een uur nodig om alle gestrande 122 vissers terug naar de kust te krijgen. Er werden geen gewonden gemeld. Het incident is volgens lokale media minstens de vijfde redding op het Upper Red Lake in Beltrami County de afgelopen weken.

Red Lake is het grootste binnenmeer in Minnesota, met een oppervlakte van 451 vierkante mijl. Lokale functionarissen hebben mensen gewaarschuwd om zich niet op het ijs te wagen vanwege de recente regen, wind en ongebruikelijk wintertemperaturen, waardoor het ijs kwetsbaarder is dan normaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *