Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Tja. Da’s lekker wakker worden.

3 min read

Geachte redactie, In onderstaande mail van st de Noordzee doel ik op in mijn reactie op het artikel betreffende Hollandse garnaal tweede keus in de viswijzer. Deze mail werd verstuurd naar aanleiding van een publicatie in Trouw hier.

En zo zijn er nog wel meer voorbeelden te noemen over het reilen en zeilen bij deze club o.a. het doelbewust zwart maken van een organisatie die duurzame streekproducten inclusief vis op de markt bij een subdisiegever. Gezien ik heb samengewerkt met deze club in diverse visserijprojecten spreek ik uit ervaring. Ondanks alle goede bedoelingen blijkt nu ook weer dat Stichting de Noordzee een wolf in schaapskleren is door de Hollandse garnaal naar het tweede plan te verschuiven omdat er bepaalde plannen niet gerealiseerd zijn. Ik had er na het aantreden van de nieuwe directeur nog vertrouwen in dat men een andere koers zou gaan varen.

Als men zelf het “lichtend” voorbeeld was van goed projectmanagement had men wat kunnen zeggen over het niet tijdig afleveren van bepaalde plannen. Uit mijn praktijk ervaring is gebleken dat men hier zelf amper toe in staat is. Diezelfde ervaring hebben de andere projectpartners van destijds, TS 31 Jan en Barbara Geertsema ook meegemaakt. Uiteraard heb ik hier over gesproken met de destijds nieuwe directeur Alex Ouwehand, die ook aangaf dat er heel veel mis gegaan is in dit project. Hij is overigens al weer vertrokken heb ik vernomen.

In dit land dient iedereen die een bepaalde mening heeft dit te kunnen ventileren. Gezien het artikel van de heer Scholten niet in de smaakt viel bij mevrouw Luiten werd daarop de onderstaande mail verstuurd naar vertegenwoordigers van MSC, Wereld Natuurfonds, Waddenvereniging. Dat een journalist op zijn “sodemieter” moet hebben omdat hij publiceert wat zijn bron aangeeft is helemaal van de zotte. Om dan ook nog maar te gaan zoeken in de relatie kring naar iemand die een ingezonden stuk moet sturen getuigt niet van “integer” handelen. Ik ben helemaal klaar met dit soort clubjes, voor mij is het duidelijk dat hun nobele streven vooral te maken heeft met het in stand houden van de eigen organisatie en baantjes. En dus niet met het zogenaamde hoofddoel dat de organisatie richting het publiek ventileert. Ook wel samengevat als de groene leugen in visserijkringen.
—–Oorspronkelijk bericht—–

Van: Esther Luiten [mailto:e.luiten@noordzee.nl]

Verzonden: donderdag 6 juli 2006 8:57

Aan: Camiel.Derichs@msc.org; cdrijver@wwf.nl; c.absil@noordzee.nl;

petersen@waddenvereniging.nl; Magnus van der Meer;

f.groenendijk@noordzee.nl

Onderwerp: tja reactie nodig op artikel over MSC en duurzame vis

Urgentie: Hoog

Tja. Da’s lekker wakker worden.

Martin Scholten – directeur IMARES (voormalig RIVO) – haalt in Trouw uit

naar:

– MSC

– Nederlandse NGO’s en hun voorlichting over duurzame vis

Nota bene een artikel van Jeroen den Blijker… Het is slechte

jounrlaistiek. En Martin bereidt zijn stokpaardjes ondanks pogingen van

Kees L en SDN om een faire discussie op te starten met Martin over

keurmerken.

Dit vraagt om reactie. Net Kees L al even gebeld. Laten we afstemmen.

* Trouw/ Jeroen den Blijker moet op zijn sodemieter.

* Samen 1 artikel als tegenreactie?

* Hefet er nog iemand een vriend / nicht / buitenstaander die los van

onze recatie een ingezonden brief kan sturen?

Doeg,

e.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *