Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Tewaterlating Ierse boomkorkotter WD-3

1 min read

Tewaterlating Ierse boomkorkotter WD-3 ‘Tilly’, Foto LUYT

De Ierse boomkorkotter met registratienummer WD-3 is gister (7 oktober 2019) te water gelaten in de haven van Den Oever. Het nieuwe schip met een afmeting van 26,05 meter en een holte van 3,10 m is door LUYT gebouwd voor O.F. Fishing Ltd. van de Ierse familie O’Flaherty.

Het schip is de eerste nieuwbouw voor O.F. Fishing en krijgt de naam ‘Tilly’ vernoemd naar de moeder van de gebroeders O’Flaherty, de eigenaren van het schip.

De komende weken zal het schip gereedgemaakt worden voor proefvaart en proefvissen, alvorens het vertrekt naar de Ierse thuishaven in Kilmore Quay. Het schip zal voornamelijk vissen op platvis voor de Ierse en Engelse Kust.

Als hoofdaannemer is LUYT verantwoordelijk voor het hele nieuwbouwtraject: van ontwerp, cascobouw, afbouw tot en met oplevering. LUYT heeft het ontwerp in eigen beheer ontwikkeld en uitgewerkt in samenwerking met Gaastmeer Design. Het casco is gebouwd door de Friese cascobouwer Las- en Constructiebedrijf Staal Friesland BV.

LUYT heeft het schip voorzien van een Mitsubishi hoofdmotor en generatorsets. Daarnaast is het schip uitgerust met een hydraulisch aangedreven zes-trommel vislier van eigen fabricaat,

de 1000ste vislier die geproduceerd is door LUYT in haar bijna 60 jarig bestaan. In de afbouw heeft LUYT nauw samengewerkt met toeleveranciers van Wieringen en omliggende regio. [Bron]

Tewaterlating Ierse boomkorkotter WD-3 ‘Tilly’, Foto LUYT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *