Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

OD-25 omgeslagen nabij Haringvlietdam

1 min read

De OD 25 Elizabeth foto Koos de visser @Koos_GO58 via twitter

Langs de Haringvlietdam raakten woensdagochtend (3 februari) 3 opvarenden van de viskotter Elizabeth OD-25 te water. De viskotter kapseisde mogelijk nadat het net kwam vast te zitten. De vissersboot KL-46, die in de buurt fuiken aan het zetten was, zag het incident gebeuren. Ze voeren direct naar de drenkelingen en namen contact op met het Kustwachtcentrum in Den Helder.

De reddingboot van het KNRM-station Stellendam werd gealarmeerd. De drie opvarenden zijn door de KL-46 uit het water gehaald en vervolgens door de reddingboot aan boord genomen.

Omdat een van de opvarenden onderkoeld was geraakt, zijn er twee ambulances gealarmeerd. Het ambulancepersoneel heeft de opvarenden op de wal gecontroleerd. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis.

Nadat de opvarenden in veiligheid waren gebracht is de reddingboot van het KNRM-station Stellendam teruggegaan naar de locatie van het incident. Daar was de viskotter niet meer zichtbaar.

Rijkswaterstaat voert vandaag met een ‘multibeam-sonar’ metingen uit om de locatie van de Elizabeth OD25 vast te stellen. [Nieuwsbericht Kustwacht 04-02-2021]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *